ERDY McHENRY

ARCHITECTURE

PENN COLLAB

Client: University of Pennsylvania

Location: Philadelphia, PA

Date: 2014

Area: 1300 sq. feet

 

Synopsis:

 

With the success of the introduction of collaborative classrooms to the library system, Van Pelt Dietrich Library found itself in need of additional spaces to host truly interactive collaborative meetings, seminars, and group collaborations. This need resulted in the creation of an innovative project to convert an existing archive room for government documents, into a flexible innovative learning space.

 

The collaborative classroom provides flexible teaching space for approximately 30 students and features an inviting entry sequence to draw users into the space from the existing stacks. The space allows faculty to teach with the latest technologies while providing students the flexibility to re-configure the space via movable furniture as well as providing maximum integration with the most current teaching technologies.

 

The classroom is now a highly sought environment where students have the ability to share information through multiple projection screens, flat screen monitors or directly on the ribbon like continuous writing and projection surface wrapping the perimeter of the room.

 

Built

Renderings